miten onkaan taas nopeasti kuukausi vierähtänyt. Joulu ja vuodenvaihde meni karsean flunssan kourissa, eikä tauti ihan lopullisesti ole hellittänyt vieläkään. Jouluaatonaattona alkoi lievästi oireilemaan ja aattona olikin sitten täysillä tauti päällä. Kuumetta ei nostanut, mutta olo oli kuin kuoleman kielissä. Onneksi Kimmo pysyi suurin piirtein terveenä, niin koirulit pääsivät ulkoilemaan suht. normaalisti. Nenäliinoja kului varmaan monta kiloa…

 

Siedätyshoito rakettien paukahteluun alkoi heti joulun jälkeisenä lauantaina ja sitä jatkui viikon verran. Taisin olla itse eniten ärsyyntynyt jatkuvaan paukahteluun, koirat ei juurikaan reagoineet. Uudenvuodenaattona Oulussa oli hirmuinen myrsky, mutta paukuttelijat olivat siitä huolimatta liikkeellä sankoin joukoin. Tofu on aina ollut innoissaan äänistä & raketeista ja taisi tartuttaa saman Vigoonkin…, minkäänsortin pelkoa ei ollut havaittavissa, päinvastoin pitäisi päästä perään… Nalle ei niinkään poksahteluista perusta, muttei myöskään pelkää; tietenkin välillä vähän pitää haukkua.

 

OKK:lla alkoi tammikuun alusta tavoitteellinen TOKO –ryhmä, johon päästiin Vigon kanssa mukaan! Kahtena perjantaina ollaan siis jo käyty treenaamassa ja hyviä ohjeita ollaan saatu. Vigo on käyttäytynyt hallilla tosi mallikkaasti; miellyttämisenhalua, ahneutta & taistelutahtoa tuntuu löytyvän! PK –tottiksen mölliryhmästä vapautui vuoden alusta myös pari paikkaa, ja päästiin Vigon kanssa myös tähän ryhmään! Eihän me sinnepäinkään möllitasolla olla, mutta kiva päästä treenailemaan muiden koirien joukossa ja saada ohjeistusta. Kimmo ja Nalle ovat treenanneet syksystä lähtien tässä ryhmässä… aloittelevien ryhmä on heti mölliryhmän jälkeen; meillä ei ole kuin yksi auto, joten talvikuukausina  jouduttaisiin olemaan hallilla aina pari tuntia jos oltaisiin eri ryhmissä… Samaisesta yhden auton problematiikasta johtuen päädyttiin siihen ratkaisuun, että Nalle & Kimmo jättävät tiistain ohjatut Allin agitreenit väliin alkuvuodesta. Nallen treenit alkaisi 18:30 ja Tofun 20:30, joten joudutaan koko poppoo olemaan hallilla kolme tuntia, kun välissä ei ehdi käydä Oulussa vaihtamassa kuskia & koiraa. Ehkäpä sitten taas keväämmällä, kun on paremmat ilmat ja valoisampaa niin pystyisi/ viitsisi kävellä pidempiä lenkkejä Virpiniemen metsämaisemissa. Niinpä Kimmo & Nalle treenailevat Tofun vuoron kanssa yhtä aikaa olevalla vapaavuorolla ja ottavat mahdollisuuksien mukaan muutaman esteen hyppyradan pätkiä meidän treeniradoista, jos aikaa on.

 

Tofu pääsi viime tiistaina pitkän flunssatauon (loppiaisena oltiin kyllä kans treeneissä Vigon & Nallen kanssa, mutta en olisi voinut edes kuvitella juoksevani Tofun ratoja) jälkeen agitreeneihin ja melkoista sähellystä ja kuupoilua se olikin. Mukaan mahtui kuitenkin myös hyviä pätkiä mm.  ei mennyt houkuttimena olevalle muurille vaan kääntyi hienosti takaa käskyllä hypylle. Kepit oli hieman hakusessa, joten täytynee taas ottaa niitä superpalkalla. Tofun treenien jälkeen otin vielä Vigolla keppejä siten että Kimmo piti hihnasta ja vein itse makupalaa väleissä. Sujui tosi mukavasti ekakerraksi. Otettiin myös hieman ”hyppyjä”, siis ilman rimoja pelkästään siivekkeiden välistä kulkemista. Putki onkin jo Vigolle tuttu kapine, joten laitettiin sitä mutkalle. Ensin meinasi vähän arveluttaa, kun ei näkynytkään valoa tunnelin päässä, mutta rohkeasti pikkuherra uskaltautui esteen suorittamaan ilman hirmuisia houkuttimia. Nalle ja Kimmo ottivat hyppyjä ja erikseen keppejä; pujottelussa rytmitys makupalan kanssa alkaa jo olla mallillaan, mutta lisää toistoja, toistoja, toistoja... Ottivat myös A-estettä, mutta Nalle on niin innokas ettei oikein malta pysähtyä kontaktille vaan ryysää menemään eteenpäin.

 

Keskiviikon pk -tottiksessa oli aiheina este ja noudot, joten otettiin Vigon kanssa enimmäkseen kontaktia ja totuttelua muihin koiriin. Yritettiin myös pikkukapulan (tokon tunnari) suussa pitämistä, mutta herra päästi sellaisen urinan, että jätetään suosiolla vielä treenaamatta tätä hallilla ja koitetaan ensin rauhallisemmassa mielentilassa kotosalla. Nalle & Kimmo saivat taas paljon hyviä ohjeita kouluttajilta, ja nyt viimeinkin ne on alkaneet myös treenata hieman kotosalla…Täytyy alkaa pikkuhiljaa painostamaan niitä BH –kokeeseen, mutta tämä vuosi saattaa olla vielä liian epärealistinen :) Tätä vauhtia taidetaan kyllä saavuttaa BH –titteli Vigon kanssa ennen Kimmoa & Nallea… (työt ja remppa meinaa viedä välillä isännältä ajan iltaisinkin).

Perjantaina tokossa otettiin sivulle –ja vauhdikasta luoksetuloa. Päädyin ottamaan sivulletulon takaakierrolla, joten sitä ja kosketusalustaa on tarkoitus treenailla sitten kotiläksyinä.